Collecties
Empty Name 53

Vlaamse Keuken

Empty Name 13

vlaamse keuken

Wie Cosy & Trendy goed kent, weet dat het merk zijn oorsprong vindt in het West-Vlaamse Tielt, door onze founding father ook wel ‘hart van Europa’ genoemd. Tielt behoort tot de toeristische regio het Brugse Ommeland, maar ook de Leiestreek ligt op een boogscheut. De rust van de velden is nooit veraf, maar wie velden zegt, zegt ook meteen landbouw,verse groentjes, grazende koeien en nieuwe patatjes van ’t veld. De bakermat van Cosy & Trendy, dat is ook wel het land van de bourgondiërs. En wat eten de bourgondiërs het liefst? De échte Vlaamse boerenkost, die recht van het veld op het bord kan belanden! Elke Vlaming heeft zo zijn favoriete gerecht. Voor de ene is dat grootmoeders vogelnestjes met eitjes van eigen kweek, de ander droomt ‘s nachts van de smeuïge kaassaus bij witloof in hespenrolletjes, om nog niet te denken aan een verse vol-auvent of steak tartaar. Wij lichten enkele favoriete gerechten van onze collega’s toe en hopen je zo inspiratie te bieden om meteen in de keuken aan de slag te gaan!

Empty Name 20

Witloof-Hespenrolletjes in kaassaus

Deze klassieker met witloof kennen we natuurlijk allemaal. De winter is hét seizoen om witloof te eten, heb je graag een witloof die goed doorsmaakt? Dan kies je best voor de grondwitloof. Wens je het gerecht wat minder zwaar te maken? Kies dan voor de bloemkoolkaassaus van Sandra Bekkari. Je kan het gerecht ook perfect vegetarisch maken door de sneetjes hesp uit te wisselen door sneetjes aubergine of prei. Jolien, die je graag te hulp staat in de showroom, was tijdens haar zwangerschap helemaal in de ban van de hespenrolletjes. Liefst combineert ze deze ook met karnemelkstampers op grootmoeders wijze.

Empty Name 63

Stoemp

Typerend voor de Vlaamse keuken is de combinatie van aardappelpuree met andere (wortel)groenten. Optioneel kan daar ook nog room, spek, ui of sjalot, kruien en specerijen aan toegevoegd worden.

De meest bekende 'stoemp' is Hutsepot, het gerecht is een samenspel van allerlei wintergroenten en stukken vlees, waarvan de keuzes en onderlinge hoeveelheden naar believen en beschikbaarheid worden aangepast. Het is een typisch wintergerecht.

Stoemp wordt meestal met vlees gecombineerd, maar ook daar is heet wat vrijheid voor de chef. Worst, beenham, spek of zelfs een stukje vis zijn zeker toegelaten.

De favoriet van onze product designer Pieter is wortelpuree met frikandon of een 'vleesbroodje'.